• Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija

Tradicionalni čipkarski dnevi

V Železnikih vsako leto pripravimo tradicionalne čipkarske dneve, letos so bili že 55. po vrsti...

Domov Vloge, vprašanja Občina odgovarja

Občina odgovarja

Imate predlog za izboljšavo ali pa zgolj vprašanje za nas? Pišite nam in odgovorili vam bomo.
Pridržujemo si pravico, da ne objavljamo in ne odgovarjamo na vprašanja, ki vzpodbujajo nestrpnost, niso povezana z našim poslovanjem, so nekonstruktivna ali iz katerega koli drugega razloga niso primerna za objavo.

Dosedanja vprašanja in odgovori

Pozdravljeni. Zanima me ali vaša občina kaj prispeva za priseljevanje mladih družin z otroki v vašo občino. Sprašujem glede subvencij pri nakupu obstoječe nepremičnine, parcele ali novogradnje, ali katere druge ugodnosti, ki bi privabile mlade v občino. Hvala za odgovor.
05.10.2017 Oddal/a: Matija
Spoštovani!

Občina Železniki žal ne podeljuje subvencij za nakup obstoječe nepremičnine, parcele ali novogradnje. Glede na to, da smo bili pred kratkim izpostavljeni kot občina, kjer se najboljše živi, verjamemo, da boste ob eventualni priselitvi v našo občino, tukaj našli več drugih ugodnosti.

Lep pozdrav!      Občinska uprava
Lepo pozdravljeni, Zanima me kakšne so možnosti prijave kot malo delo - ukvarjal pa bi se z nabiranjem, izdelavo čajev in izdelavo likerja. Kam se lahko obrnem. Hvala za vaš odgovor. lep pozdrav Jošt
03.10.2017 Oddal/a: Jošt Drol
Spoštovani!

Predlagamo, da se obrnete na:

Naziv: Območna obrtno – podjetniška zbornica Škofja Loka
Naslov: Spodnji trg 2, 4220 Škofja Loka
Telefon: +386 4 50 60 200 in +386 4 50 60 205
e-pošta: ooz.sk.loka@siol.net

Lep pozdrav!   Občinska uprava

Pozdravljeni. Pri postavitvi ,,ležečega policaja,, pri vstopu na Racovnik, so pozabili postaviti tudi ustrezne prometne znake. Na obeh straneh manjka znak za opozorilo (cestna grbina), na eni strani (v smeri proti Domelu) pa omejitev hitrosti 40 km/h - glede na znak, ki je na eni strani že postavljen. Prihaja zima, ko se talne oznake prekrijejo, cesta pa postane nevarnejša. Predlagam, da se obvesti pristojnega vzdrževalca ceste in da se regionalna cesta opremi skladno s predpisi. Uspešen teden.
25.09.2017 Oddal/a: Damjan Mohorič

Spoštovani!

Projektantka je pripravila naslednji odgovor:
Omejitev hitrosti na 40 km/h, postavljena obojestransko, je bila predmet rekonstrukcije ceste.

V fazi izdelave projektne dokumentacije je bila omejitev hitrosti tudi merilo za izbiro ukrepa za umirjanja prometa.

Ureditev ploščadi je skladna s TSC 03.800 : 2009 (točka 5.4.3 Ploščad trapezne oblike).

Skladno z navedeno tehnično specifikacijo se vertikalna signalizacija za označitev naprave praviloma ne uporablja. Je pa obvezna osvetlitev ploščadi.

Rampa ploščadi je projektirana za hitrost 40 km/h in v danih okoliščinah ne predstavlja nevarnega mesta na cesti, ki bi ga bilo potrebno posebej označevati z znakom za nevarnost.

Vzdrževalca ceste bomo na manjkajoči znak za omejitev hitrosti opozorili.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

Lepo pozdravljeni. Zanima me , če imate mogoče že v planu kdaj boste popravili podrto škarpo na lokalni cesti Dolenja vas- Ševlje? Imam pa še vprašanje, ali res ni, v občini bolj primerne lokacije za dom starostnikov, kot pa na trenutni lokacije tenis igrišča pri bazenu? Kje boste zagotovili dovolj parkirišč za obiskovalce in zaposlene v tem domu? LP
13.09.2017 Oddal/a: jure

Spoštovani!

Pridobili smo informacije, da gre za podor suhe zložbe na lokalni cesti ( št. 494131 ) Dolenja vas – Ševlje, v dolžini 15 m in višini od 0,5  do 2.5 m. Zgodaj spomladi je bila Krajevna skupnost prvič opozorjena na to, ogledali so si zadevo in tudi odstranili skale in zemljo, ki je zapirala polovico ceste. Material je bil odložen v bližino škarpe, ker bo ob sanaciji še uporaben. V poletnem času je bil opravljen ogled tudi s predstavnikom občine Železniki. Gre za vzdrževanje ceste. V letošnjem letu KS nima več na voljo sredstev, zato bo popravilo izvedeno v spomladanskem času. Cesta je normalno prevozna. Trenutno potekajo dogovori z izvajalci in zbiranje ponudbe.

Glede doma starostnikov pa ob trenutnem razpisu ministrstva, ki poteče konec oktobra 2017, nimamo boljše lokacije, kjer bi bila Občina lastnik zemljišča.

Za zaposlene v domu starostnikov bomo dodatna parkirišča iskali, ali v pritličju večje stavbe ali pa na zemljišču za zadnjo stolpnico, s tem da bi bil dostop s ceste, ki gre v Dašnico. Zaradi lokacije doma (bližina stolpnic, manjših blokov, naselja Dašnica, naselja Log) pričakujemo, da bo veliko obiskovalcev prišlo brez avtomobila. Ta tiste z avti pa bodo možnosti na parkirišču pred bazenom, na parkirišču med bazenom in Mercatorjem, poskušali bomo zagotoviti še kakšno dodatno parkirišče.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

Lepo pozdravljeni Zanima me kdaj nameravate v naselju Dašnjica (pa tudi drugje v občini)svetilke javne razsvetljave, ki ne ustrezajo zahtevam 4. člena UREDBE o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja (Uradni list RS, št. 81/07, 109/07, 62/10 in 46/13)(stare gobaste svetilke, zamenjati z ustreznimi. Končni rok 31.12.2016 je namreč že zdavnaj potekel (28.člen, 7 alinea)pa tudi predpisana kazen ob neizpolnjevanju uredbe ni zanemarljiva (1) Z globo od 4.000 do 10.000 eurov se za prekršek kaznuje upravljavec razsvetljave, ki je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, če kot upravljavec razsvetljave: - uporablja svetilke, ki ne izpolnjujejo zahtev iz 4. člena te uredbe, 3) Z globo od 800 do 2.000 eurov se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje tudi odgovorna oseba upravljavca razsvetljave. Poleg tega bi pripomnil, da kljub temu, da vestno plačujemo odrejene točke za javno razsvetljavo v okviru davka na stavbe, ki gre v direktno v občinski proračun, nosilni stebri od postavitve v 80-tih letih prejšnjega tisočletja, še niso doživeli obnove protikorozijskega premaza. Imel bi še en predloh za prihranek: popolnoma nesmiselno je, da v stranskih ulicah gorijo svetilke celo noč. Od 0:00 - 4:00 bi bile brez škode ugasnjene. Prav tako bi v tem času lahko na glavnih ulicah svetila le vsaka druga svetilka. Menim, da bi se investicija v racionalizacijo hitro povrnila. Drugače pa pohvalno o spremembah na komunalni infrastrukturi (vodovod, kanalizacija, pločniki...). Tudi zaradi urejanj v bazenu ne tarnam, saj je temperatura Sore pri 33°C toplem zraku, s svojimi 20 - 23°C prijetno osvežilna. Lep pozdrav!
21.08.2017 Oddal/a: Filip Blaznik
Spoštovani!

Hvala za poslano vprašanje. Občina Železniki postopoma obnavlja javno razsvetljavo, kar nekaj svetilk smo že zamenjali v zadnjih letih v Železnikih, v letu 2018 bomo nadaljevali in upamo, da bo kmalu prišla na vrsto tudi Dašnica.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

 

Da si pa sredi poletja, pri 33 stopinjah, med počitnicami privoščite obnavljat garderobe v BAZENU..... in zapret bazen?! To je tipično razmišljanje nekoga, ki ima polno rit. ki mu država daje plačo in ne razume ničesar! Ker gre na dopust. Gre za notranja dela, ki se jih izvede v decembru, januarju? Ali v septembru. Saj ne gredo otroci takoj v bazen, ko se začne pouk. In zamenjat ene omarce v grderobi - to traja dva meseca?? Ni panike - plača raja!
11.07.2017 Oddal/a: Lang Darja

Spoštovani!

Hvala za vaše mnenje.

Obnavljanje plavalnega bazena v Železnikih izvajamo v času poletnih počitnic zato, da ne oviramo šole pri realizaciji pouka športne vzgoje - plavanja v bazenu.

Lep pozdrav!    Občinska uprava 

RAZMIŠLJANJE KAR TAKO IN TUDI O NOVEM »LEŽEČEM POLICAJU« V »KLAMFARCI« (10.6.2017) spoštovani župan, svetniki, predstavniki komisij in drugi na občini Železniki, -ko se peljem čez novonastali asfaltni hribček (l.policaj) v Klamfarci (Na plavžu) na začetku »Grape«, kot vsestranski davkoplačevalec premišljujem o cesti , ki pelje iz Ovčje vasi po dolini navzgor, -včasih je fletno živet tu bilo, zdaj pa ...., dovolite mi nekaj pripomb in mnenj, ki so se mi v trenutku utrnile , -kaj če bi raje s potrošenim asfaltom za l.policaja raje pokrpali luknje na cesti (takoj od mostu do glavne ceste) in še kje bi se našlo, -zakaj se ravno jaz peljem z avtom vsak dan v mesto, tako, da se ne morem normalno srečat z ostalimi osebnimi avti, z drugimi besedami, zakaj ni cesta dovolj široka, kakršno tudi plačujemo vsako leto ob registraciji različnih vozil, -zakaj me skrbi, da mi bo nasproti pripeljal eden od 30 dnevno pripeljanih težkih prikoličarjev oz, šleparjev, in drugih z naloženimi hlodi, ki močno obremenjujejo cesto, povzročajo hrup, delajo škodo na fasadah in stresajo žaganje in ostale odpadke v okolico, da o načetih živcih ne govorim, -zakaj otroci oz. ostali nimajo ob cesti pločnika, kot se za mesto spodobi, kjer bi kolikor toliko varno hodili v šolo oziroma se sprehajali s psi -zakaj sem moral prenašati, ko je bil ob hiši (na plavžu 20) še postavljen l.policaj, hupanje mimovozečih avtov (tudi ponoči), zakaj hrup ob zaviranju in speljevanju, stresenih vsemogočih snovi (od peska do žaganje, probleme z meteornoi vodo, in pozimi z snegom. -zakaj v zadnjem času srečujem v grapi večje število neznancev, zaradi katerih se me loteva strah zase oz. za imetje -na tem mestu ne omenjam priključkov za vodo, kanalizacijo, toplovoda na katere potrpežljivo čakamo in še kaj bi se našlo ... -verjamem, da ste na občini naredili veliko, veliko dobrega in koristnega, vem da vam varnost občanov veliko pomeni, verjamem da iščete nove in nove rešitve za probleme, ki jih ni malo -prav na mojem področju ste postavili znak za cono 30 km, in verjemite mi , da se je promet umiril, če ne verjamete, pa pripeljite mestne redarje, da preverijo hitrosti mimovozečih -zato vas prosim, da v prihodnje ne načrtujete novih l.policajev na omenjenem področju, vsaj v bližini moje hiše ne Vas lepo pozdravlja iz senčne in mrzle grape – občan Jože Reya, Na plavžu 20 Železniki
11.06.2017 Oddal/a: jože reya

Zahvaljujemo se Vam za poslano mnenje.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

Pozdravljeni! Nimam vprašanja. Samo obveščam vas, da si izvolite ogledat 'ekološki otok' pri hiši Na Plavžu 1. Nabite kante. Polomljeni in dvignjeni pokrovi kant. Pa je danes četrtek. Če......če......bodo izpraznili kante, bo to šele v sredo. Ne razumem, da umikate kontejnerje. Očitno jih je premalo. Je pač toliko odpadkov, če greš v trgovino - v hladinik daš tri izdelke, v kanto pa eno vrečo plastike, hehe. Od enega piknika sta najmanj dve vreči smeti. Si to želimo, da ostane v naravi? Mimogrede vas še obveščam, da smo bili res hvaležni, da so preplastili cesto mimo naših hiš Na Plavžu. Je pa že nastala standardna težava - pokrovi jaškov ŽE ropotajo! :( Ni treba pisat, da nimate nič s tem. Mi je jasno, da niso bili vaši izvajalci, financerji. Lahko jih pa opozorite, seznanite (reklamirate kot Občina, ker imate večji vpliv in težo), da delo ni opravljeno dobro. Pa da ne bom samo tarnala - vas vse spoštujem in cenim in sem zadovoljna, da živim/o tukaj! Lep pozdrav!
01.06.2017 Oddal/a: Lang Darja

Zahvaljujemo se Vam za mnenje.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

Pozdravljeni, zanima me, če v Občini Železniki nudite subvencijo za športne dejavnosti, ki se izvajajo v vašem kraju čez leto in na koga se lahko obrnem? z najlepšimi pozdravi, Katarina
11.05.2017 Oddal/a: Katarina Lipar

Spoštovani!

Občina Železniki je do 11.4.2017 imela odprt javni razpis za sofinanciranje športa v občini Železniki za leto 2017: http://www.zelezniki.si/objava/73121

Lep pozdrav!      Občinska uprava

Živjo! Ali je v letu 2017 delovni čas zbirnega centra odpadkov na Studenu enak kot v letu 2016? Ker na vaši spletni strani izpiše le za leto 2016: http://www.zelezniki.si/obcinskevsebine/749 Hvala in lep pozdrav! Mohor
08.05.2017 Oddal/a: Mohor Bevk

Spoštovani!

Od jutri - torek, 9.5.2017, dalje bo zbirni center odprt tudi ob torkih, in sicer celo leto, ker je na zadnji seji občinski svet sprejel spremembe Tehničnega pravilnika za ravnanje z odpadki, ki bo začel veljati 13.5.2017.

Na spletni strani bomo objavili to spremembo.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

Spoštovani! Prejšnji teden sem zaključila šolanje v srednji šoli. Vsa leta šolanja sem dosegla odličen uspeh, zato me zanima, kam naj to sporočim, da dobim priznanje (kot po koncu osnovne šole, saj to še obstaja, ne?). Hvala za odgovor!
04.05.2017 Oddal/a: Nika Rant

Spoštovana!

Hvala za obvestilo. Iskrene čestitke za odličen uspeh.

Prosimo, če nam na e-pošto: uprava@obcina.zelezniki.si pošljete vaše kontaktne podatke, naslov, telefon in katero šolo ste zaključila. Ob koncu šolskega leta s strani občine šole pozovemo, da nam sporočilo odličnjake. Priznanja bodo podeljena na slavnostni seji občinskega sveta ob občinskem prazniku.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

spoštovani, betonski zid (škarfa)na desnem bregu Smolevščice v dolžini 25m, se bo vsak čas zrušil v potok, zaradi "slabega vzdrževanja struge" s strani odgovornih. ŠKARFA JE OSTALA BREZ TRDNIH TEMELJEV, ZARADI VEČLETNEGA IZPODJEDANJA Smolevščice. SAM, KI SEM TO ŠKARFO POSTAVIL, PA NE SMEM 5M OD VODE NIČ POSTORITI - zahteva vg kranj. hvala za pomoč in lp, jože reya, na plavžu 20, železniki.
25.04.2017 Oddal/a: jožereya

Spoštovani!

Sporočamo, da je navedeni odsek Prednje Smoleve vključen v projekt urejanja vodotokov za zagotavljanje večje poplavne varnosti Železnikov in je v fazi projektiranja.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

OK, hvala lepa za natančen in argumentiran odgovor, me veseli. Če bi bili nekako obveščeni o takih dejstvih, bi vprašanja sploh ne postavil. Še enkrat hvala in LP. Miro
14.04.2017 Oddal/a: MIro Šmid
Pozdravljeni. Danes smo imeli načrtovano in tudi izvedeno praznjenje greznice, kot je predvideno z občinskim programom in kar močno pozdravljam. Presenetila pa me je izjava izvajalca, da ima dovoljeno (?) praznjenje zgolj enega prekata v greznici. Naša greznica je dvoprekatna, pretočna in ima prostornino cca 5 m3 (oba prekata skupaj), v poročilu je napisano, da je bila izčrpana količina 3,5 m3. V čem je smiselnost polovičnega praznjenja greznice? Hvala za odgovor in lep pozdrav, Miro Šmid, Podlonk 12
13.04.2017 Oddal/a: Miro Šmid

Spoštovani!

V sklopu izvajanja gospodarske javne službe se izvajajo redna in izredna praznjenja greznic in MKČN. Izredna praznjenja se izvajajo pred priključitvijo stanovanjskih objektov na javno kanalizacijo, v tem primeru se izprazni celotna vsebina obstoječe greznice, nepretočne greznice ali MKČN. V sklopu rednega praznjenja, kot predpisujejo predpisi (najmanj enkrat na tri leta) se pri obstoječih pretočnih prekatnih greznicah prazni prvi prekat, v katerem je blato. Na enak način izvajajo praznjenja tudi izvajalci javnih služb v drugih občinah. Pri rednem praznjenju obstoječih greznic se v prvem prekatu pusti cca 1/6 vsebine, da se sveže blato lahko cepi in pospeši presnova. Ob pravilno konstruirani oz. zgrajeni dvo/tropekatni greznici v drugem prekatu ne bi smelo biti blato, ampak samo voda.

 Lep pozdrav!                                    Občinska uprava

Berem, da ste umaknili ekološki otok pri Tehtnici. Kljub negodovanju domačinov. "Ker naj bi naključni turisti odmetavali smeti..." Priznam, da res ne razumem te smetarske politike. Nekje se bunijo, ker jim kradejo plastiko, papir.... nekje zaklepajo kante... nekje pa MI umikamo kontejnerje. Prav, bodo pa ljudje metali odpadke ob Soro, v naravo. Si to želimo? Je tako težko dat ene par kontejnerjev (ali samo košev) in ljudje kulturno odmečejo odpadke? Mislite, da jih bo nekdo peljal od nas do Ljubljane? Zdaj pa vi meni povejte, kam lahko vržem smeti (ločene), če so kante polne? Kam naj jih mimoidoči, tranzitni? Mislite, da ste rešili problem? Bodo pa metali v privat kante ob cesti. Po eni strani se vsi otepamo smeti, po drugi strani trpijo, ker jih kradejo. Imejmo 100 kant, košev in ne bo potrebnih čistilnih akcij! Nastavite Občinske kante - jih zvozijo na odpad naši delavci in kasiramo!
31.03.2017 Oddal/a: LANG Darja

Spoštovani!

Občani imamo doma zabojnik za mešane komunalne odpadke in zabojnik za odpadno embalažo. Na ekoloških otokih lahko v zabojnike oddamo papir, odpadno embalažo in steklo. Stalno lahko občani vse odpadke, razen mešanih komunalnih in bioloških odpadkov, oddamo v Zbirnem centru na Studenem.

Lep pozdrav!

Občinska uprava

Pozdravljeni. Zanima me ali ste kdaj razmišljali o uvedbi subvencije/nadomestila za varstvo otrok, ki niso v vrtcu in se varujejo doma. Realno gledano, vsak otrok, ki je v varstvu doma, prihrani občini denar. Primer dobre prakse je v Občini Škofja Loka, kjer starši dobijo 100 € mesečno za varstvo otroka doma. Hvala za vaš odgovor. LP
14.02.2017 Oddal/a: Občanka

Spoštovani!

Pred leti je bila ta tema že obravnavana in odbor za družbene dejavnosti Občine Železniki je na 21. seji dne 22. 1. 2014 obravnaval predlog Pravilnika o subvencioniranju varstva otrok, ki niso vključeni v programe predšolskega varstva. Pravilnik ni bil sprejet.

Lep pozdrav!          Občinska uprava

 

Podobno vprašanje je bilo pred leti že postavljeno...še vedno pa je v pripravi dogovor (od septembra 2016)"Pozdravljeni! Zanima me, kakšna je politika občine pri odstranjevanju japonskega dresnika (invazivne rastline). V zadnjem času namreč opažam, da se ob strugi Sore na večih mestih (Dolenja vas, od Plavža proti Jesenovcu, pod Sušo, ...) pojavljajo ogromni grmi, ki so vedno večji. Lep pozdrav. Andraž"...... Še vedno ni nalepke na zabojniku za cunje pred pošto....tudi o tem sem že pred več in več meseci povpraševala. Takrat je bilo rečeno, da se tiskajo nalepke. Že ročno bi bila vsaka nalepka napisana, toliko časa se že čaka. Lp, Bojana
01.02.2017 Oddal/a: Bojana

Spoštovani!

Glede invazivnih rastlin smo posredovali odgovor: "Z javnimi komunalnimi delavci se trudimo odstranjevati invazivne rastline z javnih površin. Za privatna zemljišča pa apeliramo na lastnike, da sami pokrbijo za odstranjevanje."

Preverili smo in nalepke o lastniku zabojnikov za oblačila res še ni nalepljene na le-teh; takoj smo urgirali preko Loške komunale.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

V športnem parku Dašnica imamo del igrišča, ki je bilo narejeno, da se lahko v zimskem času spremeni v drsališče. Kako to, da se v letošnjem letu to ni izvedlo, kljub odličnim pogojem za izdelavo ledu. Lep pozdrav.
30.01.2017 Oddal/a: Tomaž Demšar Rudno

Spoštovani!

Za odgovor smo se obrnili na Javni zavod Ratitovec, kjer so zainteresirani za drsališče, seveda pa je to povezano z določenimi stroški in kadrovsko zasedbo. Težave so pri dostopu do vode, za pomoč se obrnejo na gasilce. Za letos so nabavili močnejši polivinil, da bi zaščitili umetno travo na igrišču, vendar so žal zaradi bolezni zamudili čas za položitev polivinila, naknadno na sneg pa ni šlo. Potem so nameravali narediti drsališče na asfaltu, vendar so ugotovili, da se je v naravi naredilo toliko naravnih drsališč, da niso šli v realizacijo. Tudi v preteklosti pravijo, da niso beležili velikega obiska na drsališču. Želijo si pomoč prostovoljcev, da bi lažje realizirali take projekte. Žal jim v letošnji sezoni, kljub odličnim pogojem, ni uspelo pripraviti drsališča.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

Nočem biti do nikogar nesramen, vendar ne morem mimo dejstva, da je od zadnjega sneženja minilo že 10 dni in da so pločniki še vedno neočiščeni. Res bi že bil čas, da nekdo začne s čiščenjem. Mogoče bi bilo dobro, da bi se kakšen predstavnik občine in KS sprehodil (ne z avtomobilom) skozi Železnike in pregledal stanje. Ne morem si predstavljati kako starejši ljudje hodijo v trgovino, saj je pločnik od Plavža mimo Kulturnega doma do trgovine in mimo menze prav v "obupnem" stanju. To je samo en del, da ne govorim še o šolskih poteh, ki naj bi bile za otroke varne. Potrebno se je zavedati, da pri teh temperaturah sol in emulzija pač ne delujeta in je potrebno v roke vzeti lopate in strgala.V proračunu so sredstva namenjena za čiščenje cest in upam, da je v to vključeno tudi čiščenje pločnikov. Hvala za razumevanje in upam, da se bomo čimprej spet lahko varno sprehajali.
24.01.2017 Oddal/a: Bojan

Spoštovani!

Hvala za poslano opozorilo, pripombe smo posredovali naprej na Krajevno skupnost. Sporočamo, da se vsi vzdrževalci javnih površin v občini trudijo ustrezno vzdrževati le-te, vendar žal izredno nizke temperature povzročajo velike težave. Ledene površine se večkratno posipa s peskom, ker sol slabše deluje.

Lep pozdrav!                     Občinska uprava

Avtobusni postajališči na Jesenovcu letos - prav tako kot lani - spet nista očiščeni. Lansko leto je bilo treba kar nekajkrat urgirati - kako bo letos. Ali veste, kako nevarno je vstopati in izstopati iz avtobusa na kup ledu. Če vsako leto zamenjate "koncesionarja", mu je treba dati tudi podroben spisek nalog. Tisti, ki so v soboto čistili pločnike, so nam dejali, da je bilo izrecno naročeno končati na koncu Plešeniškega mostu. Ali torej Jesenovec ni več ulica Železnikov?
17.01.2017 Oddal/a: Jesenovčani

Spoštovani!

Hvala za poslano opozorilo. Preposlali smo ga Krajevni skupnosti Železniki, da se bodo dogovorili z izvajalci zimske službe za ukrepanje.

Lep pozdrav!      Občinska uprava

Zdravo. Pred časom se je govorilo o postavitvi/ureditvi pokrite tržnice zraven pošte v Železnikih. Kdaj lahko pričakujemo kakšen premik na tem področju? Hvala za odgovor. Lep pozdrav, Jože
12.01.2017 Oddal/a: Jože

Spoštovani!

Zaenkrat še ni predvidenih sredstev za pokrito tržnico. Računamo, da bi bilo najprej aktualno na tržnem prostoru urediti tekočo vodo in možnost priklopa na elektriko ter postaviti stojnice (mobilne).

Lep pozdrav!       Občinska uprava

Spoštovani! Zanima me, zakaj je bilo danes, 3. 1. 2017 na šoli ( konkretno v 5. b razredu) zjutraj ob 8.00 komaj 12 stopinj celzija. Upam, da tako varčujete tudi na občini. Ne mislite, da gre zame, gre za naše otroke, ki so NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO. Želim, da poizkusite tudi vi preživeti podoben dan. LEP POZDRAV DANICA MOHORIČ
03.01.2017 Oddal/a: DANICA MOHORIČ

Spoštovani!

Glede na to, da je bila šola zaprta 10 dni, smo v skladu z dogovorom s šolo zaprli ogrevanje. Ogrevanje smo ponovno vklopili v ponedeljek ob 8 uri zjutraj, kar je bilo prepozno. V bodoče se bo upoštevala nastala situacija.  Ob ponovnem vklopu bo potrebno pregledati stanje delovanja celotnega ogrevalnega sistema in delovanje grelnih teles ter prej vključiti ogrevanje.

Hvala za razumevanje.    Občinska uprava

Telekom mobitel... Pozdravljeni. Kot verjetno že vsi dolgo veste, je v Podlonku (vsaj za pretežni, "spodnji" del to velja) zelo slab signal mobilne telefonije Telekoma/Mobitela. Oziroma ga praktično NI! Zbirali smo že podpise, na občino so bile že naslovljene "peticije" za posredovanje glede izboljšave signala. Itak, da Telekom zaradi ne-signala služi še več, saj smo nekateri uporabniki skoraj prisiljeni plačevati dodatek za program Komunikator, s katerim preko lastnega internetnega omrežja preusmerjamo mobilne klice. ČE in KADAR in KAKO deluje... Signala itak ni. No, konkurenčni Simobil, oziroma po novem A1 je postavil oddajnik na "Površnici". Ali je kak podoben namen s strani Telekoma/Mobitela? In, če sem hudoben, "zakaj ne"? Lep pozdrav, Miro Šmid Podlonk
13.12.2016 Oddal/a: Miro Šmid
Stanje je na današnji dan (23.11.2016) nespremenjeno.... Z vašim dovoljenjem lahko napako odpravim. Zdravo. Vem da v naselju Trnje ob cca 23h ugasne vsaka druga luč. Pozdravljam varčevanje in manjše svetlobno onesnaževanje okolja. Opazil sem, da luč, ki je locirana med hišnima številkama Trnje 3 in Trnje 4 namesto da bi bila ugasnjena utripa - ''se zaganja''. Bi lahko to sporočili pristojni organizaciji, da odpravi morebitno napako. Hvala. Lp, Jože 20.08.2016 Oddal/a: Jože Kamenšek Spoštovani! Hvala za opozorilo. Posredovali smo ga naprej izvajalcu, ki bo zadevo čimprej uredil. Lep pozdrav! Občinska uprava
23.11.2016 Oddal/a: Jože

Po zagotovilu Krajevne skupnosti Železniki je to zdaj urejeno.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

Mislim, da že vsaj 20 let cepetamo na mestu. Ni zabav, ni življenja. Samo neki stari običaji in farške aktivnosti. Zakaj ni diskusij na netu? Kot ima npr. O Velenje? Da se pogovorimo med sabo. Pa še nekaj razmišljam. Ljudje imajo doma ogromno oblačil, predmetov, ki niso za kosovni odpad. Ker so še dobre. Da bi dali en prostor in to prinesejo, drugi pridejo pobrat, kar mu prav pride. Sem pripravljena sodelovat. Lep pozdrav!
14.11.2016 Oddal/a: LANG Darja

Spoštovana!

Hvala za vaše posredovano mnenje in predloge.

Lep pozdrav!       Občinska uprava

Pozdravljeni! Najlepša hvala za hiter odgovor. Drži, da tabla s črnim obrobom pomeni naselje, kjer velja omejitev 50 km/h, vendar pa je v Zakonu o pravilih cestnega prometa v drugi alineji 46. člena jasno napisano: (2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom. Zato me zanima, glede na to, da bo drugo leto celoten odsek osvetljen in urejen s pločniki ter prehodi za pešce, zakaj se ta predel ne smatra kot varen za višjo omejitev hitrosti? Lep pozdrav
14.11.2016 Oddal/a: Andraž

Spoštovani!

Vaše vprašanje bomo preposlali upravljavcu regionalne ceste t. j. Direkcija RS za infrastrukturo.

Lep pozdrav!      Občinska uprava

Pozdravljam Zanima me,če občina Stari vrh (smučišče) paše pod občino Železniki. Namreč, bolj me zanima kdo od matičarjev je pripravljen priti na Stari vrh izvesti poročni obred. Hvala Lp. Ana G.
13.11.2016 Oddal/a: Ana Grča

Spoštovani!

Smučišče Stari vrh ne spada v občino Železniki. Glede matičarjev se obrnite na Upravno enoto Škofja Loka.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

Pozdravljeni! Najlepša hvala za odgovor, vendar niste odgovorili na moje vprašanje. Mene zanima, zakaj je v tem projektu predvideno, da se omejitev hitrosti na takem preglednem odseku zmanjša s 70 na 50 km/h? Prestavitev table za naselje pri tem ni problem, saj table za omejitev lahko ostanejo. Lep pozdrav.
11.11.2016 Oddal/a: Andraž

Spoštovani!

 Hitrost prometa na zadevnem odseku regionalne ceste skozi Studeno je zmanjšana zaradi prestavitve prometnega znaka »ime naselja« v smeri Selc, ki istočasno pomeni omejitev hitrosti na 50 km/uro.

V veljavnem Pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Ur. list RS, št. 99/2015), je opis prometnega znaka (ime naselja s črnim robom) v tem primeru STUDENO, sledeča:

»Naselje, skozi katero poteka cesta, in mesto na cesti, od katerega naprej veljajo pravila vožnje v naselju« - omejitev hitrosti 50 km/uro."

Lep pozdrav!    Občinska uprava

 

 

Spoštovani, zanima me, kdaj je predvidena izgradnja pločnika na Studenem, na začetnem delu naselja in če je izgradnja pločnika predvidena tudi do hišne številke Studeno 32. Na tem delu regionalne ceste je hitrost prometa omejena na 70 km/h, del ceste je slabo osvetljen, problem pa je tudi dostop do avtobusne postaje pozimi, v primeru snega, saj je cesta plužena do roba cestišča in ni prostora za umikanje vozilom. Iz navedenih razlogov menim, da bi bila izgradnja pločnika tudi na tem delu naselja nujna. Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni Mirjam Benedik
10.11.2016 Oddal/a: Mirjam Benedik

Spoštovana!

Izgradnja pločnika na začetnem delu naselja Studeno t. j. iz smeri Selc, je predvidena v letu 2017. Poleg pločnika bo obnovljena javna razsvetljava, prehod za pešce in avtobusno postajališče.

Projektna dokumentacija se pripravlja skupaj z izgradnjo kanalizacije, projekt bo vključeval tudi prestavitev krajevne table.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

Pozdravljeni! Ali bi mi lahko prosim razložili, zakaj se je na Studenem po prenovi ceste omejitev hitrosti sedaj povečala s prejšnjih 70 na 50 km/h? Osebno se mi prenova zdi super, saj bosta pločnik in zavijalni pas zelo povečala varnost na tem cestnem odseku. Ravno zato pa mi ni jasno, zakaj je potrebna še strožja omejitev hitrosti, saj sem pričakoval, da bo po prenovi omejitev vsaj obstala (če ne celo bila odpravljena)? Lep pozdrav
09.11.2016 Oddal/a: Andraž

Spoštovani!

V novem delu naselja Studeno se je uredila komunalna infrastruktura t. j. hodnik za pešce, javna razsvetljava, dva cestna priključka in regulacija hudourniške struge. Projektna dokumentacija je bila pridobljena predvsem zaradi ureditve dveh cestnih priključkov, kot pogoj za pridobitev soglasja Direkcije RS za infrastrukturo k gradnji stanovanjskih hiš v območju varovalnega pasu državne ceste.

Navedeni projekt je predvidel tudi prestavitev krajevne table na začetek obdelave, s čimer se je hitrost na območju novega naselja Studeno iz 70 km/uro zmanjšala na 50 km/uro.

Občina Železniki je že naročila drugo faza izgradnje pločnika v smeri Škofja Loka, tako da se bo po izvedbi gradbenih del krajevna tabla prestavila na začetek naselja in bo tako omejitev hitrosti veljala za celotno naselje Studeno.

Lep pozdrav!    Občinska uorava

Zakaj v Davči že 1 leto čakamo, da se popravijo ležeči policaji, ki niso narejeni v skladu s predpisi? A nam bo občina povrnila škodo na naših avtomobilih? lp
04.11.2016 Oddal/a: Davčar

Spoštovani!

Ker se občini Železniki in KS Davča z izdelovalcem ovir za umirjanje prometa v Davči t. j. Mapri Proasfalt iz Ljubljane, zaradi nesprejemljive finančne ponudbe, ni uspelo dogovoriti za sanacijo (izdelovalec trdi da so delo izvedli po predpisih, s čimer se ne strinjamo), je bilo popravilo naročeno Gorenjski gradbeni družbi dne, 11. 10. 2016. V kolikor bodo vremenski pogoji ustrezni, verjamemo da bodo dela izvedena še v letošnjem letu.

Ovire so bile zgrajene na željo občanov Davče zaradi varnost šoloobveznih otrok, zato bo kakšen kilometer pod 30 varnost otrok še povečal, na avtomobilu pa preprečil škodo.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

Pozdravljeni Ob koncu avgusta je bilo s strani občinske uprave organizirana debata na temo "Celostna prometna strategija v občini Železniki". Že sam naslov omenjenega omizja je izredno spodbuden. Meni osebno je bil sklic žal časovno nedosegljiv. Glede na pridobljene informacije o poteku debate, bi imel nekaj vprašanj, pobud: 1. V naši lepi občini je kar nekaj uspešnih podjetij, ki bi za boljše poslovanje rabili ustrezno infrastrukturo - ceste. V kolikor bi država del davka, ki ga pobere od zaposlenih v podjetjih ter samostojnih podjetnikov, del davka od goriva, ki ga delavci porabijo za prihod na delo in iz dela, namenila za rekonstrukcijo ceste, bi morala biti cesta že zdavnaj nova. Pobudo za popolno rekonstrukcijo glede na "nori promet po dolini" vsekakor mora podati občinska uprava, ki naj bi skrbela za varnost občanov. Upam pa, da rekonstrukcija ceste ne bo trajala toliko časa in v takšni kvaliteti polaganja asfalta kakor je le to na spodnjem delu Studena. V gospodarstvu bi za takšno kakovost že naslednji dan dobili reklamacijo, v naši občini pa....nič 2. "Evropska mobilnost" je še ena prazna fraza, okoli katere bi veljalo odpreti javno razpravo. V našo prelepo dolino se ob sončnih poletnih dneh pripelje več sto "kaskaderjev". Tudi sam se rad usedem na kolo, žal ne doma. Odpeljem se v kraje, kjer imajo lepo urejene kolesarske poti in si poleg rekreacije privoščim tudi kak prigrizek. Menim, da v kolikor bi v dolino imeli urejeno kolesarsko pot (izven glavne ceste) bi se v dolino pripeljalo še več turistov. Na osnovi povečanega turizma bi se najbrž našel podjetnik, ki bi znal poskrbeti še za drugi del turističnega prihodka. Tudi domačini bi se s kolesi vozili na delo, v trgovine, .. v kolikor bi bile ceste za kolesarje prijaznejše in v kolikor bi kolesa na cilju lahko ustrezno "parkirali". Menim, daje tudi v tem primeru na potezi občinska uprava, ki naj pripravi ustrezen predlog za proračun v letu 2017, 2018, 2019. Vsi svetniki, ki berete pobudo pa soglasno potrdite izgradnjo kolesarske poti iz Škofje loke mimo Železnikov vsaj do Zalega Logu. Vsem deležnikom, ki boste s svojo aktivnostjo vsaj deloma pomagali realizirati "pobožne želje" mene in velike večine občanov se že v naprej zahvaljujem. lp
05.10.2016 Oddal/a: Robert Mesec

Spoštovani!

Hvala za posredovane pobude.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

Pozdravljeni! Zanima me, kakšna je politika občine pri odstranjevanju japonskega dresnika (invazivne rastline). V zadnjem času namreč opažam, da se ob strugi Sore na večih mestih (Dolenja vas, od Plavža proti Jesenovcu, pod Sušo, ...) pojavljajo ogromni grmi, ki so vedno večji. Lep pozdrav.
06.09.2016 Oddal/a: Andraž

Spoštovani!

Hvala za opozorilo in posredovane lokacije. Z javnimi komunalnimi delavci se trudimo odstranjevati invazivne rastline z javnih površin. Za privatna zemljišča pa apeliramo na lastnike, da sami pokrbijo za odstranjevanje.

Lep pozdrav!     Občinska uprava

Glede na to, da bo v kratkem govora o novi prometni ureditvi skozi Železnike, vas naprošam, da izpostavite tudi problematiko križišča pri pošti. Vemo, da so se tu že dogajale nesreče, hitrosti voznikov so (pre)visoke, iz smeri Loga se je kar problem vključiti na cesto. Bodimo v tem primeru "pametnejši" od sosedov Ločanov, ki jih je šele huda nesreča v križišču Trata-KR-LJ prisilila v posodbitev križišča v krožno križišče. Ta tip križišča bi bil nadvse primeren tudi za to križišče pri pošti - umiril bi promet, zmanjšal hitrost voznikov in omogočil lažje vključevanje vseh vozil. V razmislek. Lp
25.08.2016 Oddal/a: Sosed

Hvala za pobudo.

Opazil sem objavo oz. vabilo na razpravo Celostna prometna strategija občine v katerem vabite občane. Pozdravljam javno razpravo sploh, ker se tiče vseh občanov. Opozarjam pa, da precej občanov, ki bi prišlo na razpravo zaradi svojega delovnika in dela izven občine tega ne bo uspela. Ura razprave je namreč precej neugodna. Ponavadi se takšne razprave, kjer bi želeli čim večjo udeležbo, začnejo v pozno popoldanskih urah ali celo večernih. Upam, da se boste lahko dogovorili za kasnejši termin zavoljo večjega števila poslušalcev. Hvala in upam, da bo moja pripomba čimprej objavljena in upoštevana
24.08.2016 Oddal/a: France

Spoštovani!

31.8.2016 sta dve javni razpravi, in sicer ob 14.00 uri in ob 19.00 uri. Prva je namenjena zainteresirani javnosti, druga pa vsem občanom, vendar se bo vsebina prepletala, tako da se lahko udeležite ene ali druge javne razprave, odvisno kateri termin vam bolj ustreza.

Lep pozdrav!    Občinska uprava

Pozdravljeni! Moje vprašanje oz. problem se navezuje na salonitne plošče (salonitke), tiste, ki jih ima praktično še vsaka hiša in vsebujejo azbest. Včasih je bila to ena glavnih kritin, sedaj pa jo nadomeščajo boljši in predvsem zdravju varnejši materiali. Tudi škodljivost azbesta, ki se nahaja v teh (valovitih) ploščah, je bila v zadnjem času dodobra raziskana in stopnja tveganja je dokaj velika. Poznamo problem azbesta in bolezni azbestoze v Kanalu ob Soči, kjer je tega seveda mnogo več. Salonitne plošče so nevarne predvsem na odprtem (zraku in vetru), nekoliko manj pa v vodi. Razumljivo je, da ni možno "ukiniti" in odstraniti vseh teh plošč v kratkem času, saj novi materiali nadomeščajo staro kritino postopoma. Problem pa je, ker teh plošč sploh ni mogoče odpeljati na neko deponijo/zbirno mesto v občini, četudi bi ljudje to sami želeli pospraviti. Posledica tega je, da mnogi te plošče zasuvajo "na črno" in tako onesnažujejo prst in podtalnico, mnogo teh plošč škoduje okolju po vsej občini. Bi bilo mogoče vzpostaviti nek odvoz tega materiala? Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav
22.08.2016 Oddal/a: Miha

Za območje občine Železniki zagotavlja prevzem in končno oskrbo azbestnih odpadkov na predpisan način Loška komunala, d.d. Škofja Loka:

Imetnik da pisno naročilo za prevzem – odlaganje azbestnih odpadkov (lahko po pošti, po faks-u, po elektronski pošti ali osebno).

Odpadke lahko odpelje vsak sam na odlagališče Mala Mežakla (na predpisan način!), naroči drugemu prevozniku ali Loški komunali, odvisno od količine odpadkov. Na odlagališču je potrebno manjše količine zložiti ročno, večje količine pa se, zložene na palete in zavite v folijo, razklada z avtodvigalom. Če prevoz opravi imetnik odpadka sam ali zunanji prevoznik, naredijo predhodno najavo na Jesenice s točnimi podatki, kdo, kaj in kdaj bo pripeljal, tehta se na tehtnici pred vhodom na odlagališče. V sistem Is-odpadki vnesejo evidenčni list s podatki o imetniku odpadka, na Jesenicah ga po prevzemu in tehtanju odpadka, dopolnijo s podatki o teži in ostalimi njihovimi podatki in ga potrdijo. »Težave« so običajno pri manjših količinah, zaradi oddaljenosti odlagališča, ker je strošek prevoza relativno velik. Ko gre za salonitke od cele hiše ali drugega objekta, običajno gre po utečeni poti, ker je izvajalec del (krovec) običajno informiran in usposobljen, da za stare salonitke poskrbi na predpisan način. Krovci običajno tudi kar sami opravijo prevoz na odlagališče – stvari so utečene.

Imetnik odpadka oziroma naročnik potem od Loške komunale prejme račun za odlaganje in za manipulativne stroške, in za prevoz, če so ga opravili in potrjen evidenčni list. Če je prevoznik zunanji, naročnik prevoz plača direktno prevozniku.

Zdravo. Vem da v naselju Trnje ob cca 23h ugasne vsaka druga luč. Pozdravljam varčevanje in manjše svetlobno onesnaževanje okolja. Opazil sem, da luč, ki je locirana med hišnima številkama Trnje 3 in Trnje 4 namesto da bi bila ugasnjena utripa - ''se zaganja''. Bi lahko to sporočili pristojni organizaciji, da odpravi morebitno napako. Hvala. Lp, Jože
20.08.2016 Oddal/a: Jože Kamenšek

Spoštovani!

Hvala za opozorilo. Posredovali smo ga naprej izvajalcu, ki bo zadevo čimprej uredil.

Lep pozdrav!             Občinska uprava

Pozdravljeni!Hvala za odgovor! Prosim ,če lahko posredujete ime pediatrinje,ki vpisuje novorojenčke.Ker imate na občini drugačne informacije kod jih dobimo starši v ZD Škofja Loka,kjer te pošiljajo od pediatrije do pediatrinje za osebnega zdravnika ti pa otroka ne vzamejo! Še enkrat prosim samo ime pediatrinje!
18.08.2016 Oddal/a: Marko Demšar

Spoštovani!

Podatka o tem, katera pediatrinja v ZD Škofja Loka vpisuje nove otroke, nam iz ZD Škofja Loka žal še niso podali; po naših  urgencah so nam s strani vodstva Osnovnega zdravstva Gorenjske zaenkrat odgovorili,  da imajo dne 7.  9.  2016 sestanek z direktorico ZD Škofja Loka, s pediatri in predstavnico ZZZS, kjer bodo iskali rešitve glede delovanja pediatrije v ZD Škofja Loka.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

dodano 9.9.2016:

S strani vodstva Zdravstvenega doma Škofja Loka smo glede pediatrije prejeli sledeč odgovor:

Razumemo povpraševanje mladih staršev po izbiri zdravnika za njihovega otroka, seveda želijo izbrati pediatra. V Železnikih žal te možnosti ni, vsi trije zdravniki koncesionarji družinski zdravniki, pa izvajajo poleg splošne medicine tudi kurativno dejavnost otrok in mladostnikov (od ZZZS imajo odkup) in posledično so dolžni vpisovati tudi otroke.

V ZD Škofja Loka imamo že več let razpis za pediatra, katerih pa v Sloveniji primanjkuje. Lahko vas razveselim z novico, da bo specializantka pediatrije zaključila specializacijo v spomladanskem času in se predvidoma zaposlila v ZD Škofja Loka s 1.4.2017 (natančen datum je odvisen od datuma specialističnega izpita).

Glede na včerajšnji sestanek s pediatri in predstavnico ZZZS OE Kranj sporočamo, da je še vedno možno izbrati pediatra v Zdravstvenem domu Škofja Loka, glede na število vpisanih otrok in doseganjem 110%od regijskega povprečja. Trenutno  lahko vpisuje le še ga. Alenka Šumer Pirc. Apeliramo pa na starše, ki že imajo zdravnika, da počakajo do spomladanskega časa: naj imajo prednost pri vpisu novorojenčki, ter otroci, ki so se od drugod priselili v našo UE in še nimajo na tem koncu izbranega zdravnika.

S skupnim razumevanjem in potrpežljivostjo bomo dočakali pomlad 2017, ko se bo kadrovska situacija izboljšala. 

 

Pozdravljeni. Zasledila sem vaš odgovor glede problema s pediatri in me zanima če mi lahko konkretno odgovorite kateri pediater v ZD Škofja Loka vpisuje otroke, ker svojega tri mesečnega otroka ne morem vpisati k nobenemu pediatru v ZD Škofja Loka, ker so bili vsi odgovori na moja vprašanja, če lahko vpišem otroka k njim, da vpisujejo samo še bratce oziroma sestrice otrok, ki so pri njih že vpisani. Torej ker je moj otrok prvorojenec ga ne morem vpisati nikamor. Sem že dobila odgovor, da ga lahko vpišem k družinskemu zdravniku v ZD Železniki, ampka glede na to, da so pediatri specializirani samo za otroke in otroške bolezni in se s tem srečujejo vsakodnevno bi si želela vpisa pri pediatru. Glede izkušnje, da sem otroka že peljala k družinskemu zdravniku in glede na izvedbo pregleda in napotitve, da naj se obrnem na izbranega pediatra, ker so oni strokovnjaki za otroke, ki pa ga potemtakem nimam, bi si glede na izkušnjo za svojega dojenčka želela vpis pri pediatru. Ker pa torej po mojih zbranim informacijah ne vpisuje nihče, bi želela vaš odgovor, ker imate vi očitno drugačne informacije od nas staršev. Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
18.08.2016 Oddal/a: Alenka Božič

Spoštovani!

Podatka o tem, katera pediatrinja v ZD Škofja Loka vpisuje nove otroke, nam iz ZD Škofja Loka žal še niso podali; po naših  urgencah so nam s strani vodstva Osnovnega zdravstva Gorenjske zaenkrat odgovorili,  da imajo dne 7.  9.  2016 sestanek z direktorico ZD Škofja Loka, s pediatri in predstavnico ZZZS, kjer bodo iskali rešitve glede delovanja pediatrije v ZD Škofja Loka.

Lep pozdrav!   Občinska uprava

dodano 9.9.2016:

S strani vodstva Zdravstvenega doma Škofja Loka smo glede pediatrije prejeli sledeč odgovor:

Razumemo povpraševanje mladih staršev po izbiri zdravnika za njihovega otroka, seveda želijo izbrati pediatra. V Železnikih žal te možnosti ni, vsi trije zdravniki koncesionarji družinski zdravniki, pa izvajajo poleg splošne medicine tudi kurativno dejavnost otrok in mladostnikov (od ZZZS imajo odkup) in posledično so dolžni vpisovati tudi otroke.

V ZD Škofja Loka imamo že več let razpis za pediatra, katerih pa v Sloveniji primanjkuje. Lahko vas razveselim z novico, da bo specializantka pediatrije zaključila specializacijo v spomladanskem času in se predvidoma zaposlila v ZD Škofja Loka s 1.4.2017 (natančen datum je odvisen od datuma specialističnega izpita).

Glede na včerajšnji sestanek s pediatri in predstavnico ZZZS OE Kranj sporočamo, da je še vedno možno izbrati pediatra v Zdravstvenem domu Škofja Loka, glede na število vpisanih otrok in doseganjem 110%od regijskega povprečja. Trenutno  lahko vpisuje le še ga. Alenka Šumer Pirc. Apeliramo pa na starše, ki že imajo zdravnika, da počakajo do spomladanskega časa: naj imajo prednost pri vpisu novorojenčki, ter otroci, ki so se od drugod priselili v našo UE in še nimajo na tem koncu izbranega zdravnika.

S skupnim razumevanjem in potrpežljivostjo bomo dočakali pomlad 2017, ko se bo kadrovska situacija izboljšala. 

 

Mene pa zaanima, kako bi lahko čim bolji poceni prodajal svoje pekovske izdelke doma, s tem da meni ni treba imeti svijega podjetja? Jure Golja
16.08.2016 Oddal/a: Jure Golja

Prodaja izdelkov brez registracije dejavnosti znotraj ustrezne pravne oblike (dopolnilna dejavnost na kmetiji, s.p., d.o.o...) ni možna.

Brez registracije sicer lahko prodajate osnovne kmetijske pridelke (sadje, zelenjava, mleko, jajca, med, les), v kolikor pa gre za predelavo, kamor peka vsekakor sodi, je prodaja lastnih izdelkov brez registracije nedovoljena. Z registracijo proizvajalec zapade tudi pod kontrolo Urada za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Pozdravljeni! Kaj se dogaja na področju pediatrije ,ker v Škofji Loki ni mogoče dobiti pediatra za novorojenčka! V Železnikih pa ni zdravnika,ki bi pokrival pediatrijo!
08.08.2016 Oddal/a: Marko Demšar

V Železnikih nimamo pediatra, še vedno pa starši za otroka lahko izberejo pediatra v Zdravstvenem domu Škofja Loka, kjer pa žal pediatrov zelo primanjkuje (tako kot večinoma po Sloveniji) in so preveč obremenjeni. V Zdravstvenem domu Železniki so vsi trije zdravniki koncesionarji družinski zdravniki, ki izvajajo poleg splošne medicine tudi kurativno dejavnost otroškega in šolskega dispanzerja in vpisujejo tudi otroke.

Občina Železniki si stalno prizadeva, da bi zagotovili obstoj izvajanja pediatrične dejavnosti v občini, ne le izvajanje preventive za šolarje, ampak tudi izvajanje preventive za otroke do šestega leta, cilj pa je zagotoviti tudi v Železnikih svojega pediatra.

S strani vodstva OZG imamo informacije, da imajo trenutno 12 specializantov pediatrije, ki naj bi zaključili specializacijo do leta 2020; po podatkih Zdravniške zbornice bo v letu 2019 oz. 2020 pediatrov v Sloveniji že dovolj.

V Zdravstvenem domu Škofja Loka pediatri izvajajo preventivne in sistematske preglede otrok iz vseh občin UE Škofja Loka do vstopa v šolo, preventivo šolskih otrok pa kljub pomanjkanju pediatrov še vedno opravijo na lokaciji Zdravstvenega doma Železniki.

Pozdravljen! Ob glavni cesti iz Selc proti Železnikom se pred naseljem Studeno že nekaj časa izvajajo gradbena dela. Zaradi gradbenih del je bila očitno potrebna polovična zapora cestišča. Promet je bil do nedavnega (6.7) urejen enosmerno po drugi polovici cestišča z ustreznimi prometnimi znaki. Od omenjenega dneva pa je promet mimo zapore urejen izmenično enosmerno s semaforji. Po namestitvi semaforjev lahko vsi, ki se peljemo mimo gradbišča v času konice, opazimo občutno povečane zastoje. Pred namestitvijo semaforjev je pred zaporo stalo kvečjemu 5 avtomobilov, od namestitve pa kolona šteje več deset vozil. Pretočnost semaforja v enem intervalu je zelo nizka (cca 5 vozil na interval). Zapora cestišča je nameščena na preglednem delu ceste in ob ureditvi s prometnimi znaki ni bilo težav z varnostjo prometa. Pri tem je potrebno poudariti, da v času jutranje konice 5:40-6:00 in 6:40-7:00 na gradbišču ne potekajo dela. Vprašanja, ki izhajajo iz zgornjega zapisa torej so: 1. Zakaj je bila potrebna menjava signalizacije ob zapori, ki povzroča daljše zastoje in ne prispeva bistveno k varnosti prometa? 2. Zakaj je polovična zapora cestišča potrebna v času, ko na gradbišču ne potekajo dela? Že vnaprej hvala za odgovore. Miha Kern
07.07.2016 Oddal/a: Miha Kern

Spoštovani!

Signalizacija na regionalni cesti v novem naselju Studeno v bistvu ni bila menjana, ker je bila prvotna postavljena zaradi poškodovanega vozišča, sedanja signalizacija pa je urejena za potrebe gradbišča.

Tekom jutrišnjega dneva  (8.7.2016) bo prometu prilagojen režim delovanja semaforja (rdeča – zelena), v času odsotnosti izvajalca gradbenih del t. j. med 19. zvečer in 07. uro zjutraj pa bo »utripala rumena«, kar pomeni da bo veljal znak prednostne smeri.

Občinska uprava

 

 

Pozdravljeni,imava vprašanje glede projekta za kanalizacijo na Racovniku št.1,2,3,3a,4 in 4/a.Rada bi končno uredila okolico hiše tudi okoli cvetličarne in kdaj bo položena še fina plast asfalta, ker se nam ob dežju nabira voda na cestišču in v okolici hiše zaradi slabo položene plasti asfalta.Problem imamo tudi s praznenjem greznice.Hvala za odgovor in Lp Darko in Marjana Mohorič
13.05.2016 Oddal/a: Darko in Marjana Mohorič Racovnik 4/a Železniki

Projekt za gradnjo fekalne kanalizacije na območju stan. objektov Racovnik 1,2,3,3a,4,4a je izdelan. Gradnja kanalizacije na omenjenem območju se bo izvajala v letošnjem letu.  O datumu gradnje boste naknadno obveščeni.

V letošnjem letu bomo pristopili k izdelavi projektne dokumentacije  zunanje ureditve naselja  Racovnik, ki vključuje tudi položitev finega asfalta. Glede termina za operativno izvedbo projekta vam trenutno še ne moremo dati informacije.

Greznice: Pred priklopom Vašega stanovanjskega objekta na javno kanalizacijo se obstoječa greznica ukine. Odvoz blata bo mogoč na čistilno napravo Železniki, kjer je zgrajena fekalna postaja za sprejem blata, po predhodnem dogovoru z občino Železniki. Kontaktna oseba je Saša Lazar, tel.št.: 04/500 00 22 ali 051/45 89 45.

 

Državne zastave po uličnih svetilkah so narobe izobešene (ne sicer vse, pač pa večina). Spet in zopet in vnovič in znova.
30.04.2016 Oddal/a: Miro Šmid

Spoštovani!

Hvala za opozorilo. Po izjavi s strani Krajevne skupnosti Železniki je prišlo do neljube napake, za kar se opravičujejo.

Lep pozdrav!      Občinska uprava

Prosim, če preverite delovanje prenovljene strani v različnih brskalnikih, ker v Chrome-u in Firefox-u ni nič kaj pregledno. Sicer pa zadnji čas, da ste se odločili za posodobitev.
17.03.2016 Oddal/a: Prenovljena stran

Spoštovani!

Vaše vprašanje smo posredovali izdelovalcu nove spletne strani, ki nam je sporočil, da so preverili delovanje spletne strani v Google Chromu in v Firefoxu, a niso našli napak.

Lep pozdrav!      Občinska uprava

Lepa hvala za odgovor na vprašanje glede MČN. Se mi je kmalu po tem, ko sem ga oddal, zazdelo, da bo verjetno kaj z našimi veleumnimi zakonodajalci. Žal je to res in na občini nimate kakega vpliva. Kljub vsemu, še enkrat hvala za odgovor. LP Miro
08.02.2016 Oddal/a: Miro Šmid
Se pridružujem vprašanju Mirota Šmida. Mnogo nas ima tudi že MČN, ki jih je občasno prav tako treba prazniti. Mnogo nas ima tudi cisterne. S koncesijo boste nekomu omogočili, da bo računal praznenje 200 ali 300 €. S tem boste samo vzpodbudili "nelojalno konkurenco lastnikov cistern" da bo na črno praznila in bog-ve-kje polivala vsebino. Namesto tega raje omogočite pametno ceno za oddajo vsebine na čistilno napravo in s tem boste najbolj obvarovali našo naravo. Cena kmeta pa bo odvisna od konkurence. Se motim tudi jaz? Pozdrav, Jure Rejec
03.02.2016 Oddal/a: Jure Rejec, Jesenovec 3

Spoštovani!

Odgovor je nahaja pri vprašanju Mira Šmida z dne 1.2.2016.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Pozdravljeni. Ker pač še nimam MČN, občasno pride do potrebe po praznjenju greznice. Ker v Železnikih v preteklosti ni bilo možno oddati, em, "materiala", sem že klical podjetje iz Kranja, ki je greznico izpraznilo s kamionom in odpeljalo vsebino na pravo mesto. Zdaj je urejena čistilna naprava na Studenem, kamor zaenkrat lahko po dogovoru pripelje načeloma vsak občan, sem pa dobil informacijo, da se pripravlja za to dejavnost oddaja koncesije. Vprašanje: "Kaj za vraga je potrebna koncesija?" V občini je N+1 kmetov, ki imajo ustrezne cisterne, ki so tudi pod nadzorom, saj ne morejo kar v tri krasne polivati travnikov z gnojevko. In po podelitvi koncesije ENEMU SAMEMU, nihče več ne bo smel pripeljat vsebine (ha, niti svoje) greznice na čistilno napravo. To je čisto navadno omejevanje konkurence in svobodne pobude. Menim, da je to nepotrebno. Lahko se pa seveda tudi motim. ((c) Primož Gabrijelčič). Lep pozdrev, Miro Šmid, Podlonk.
01.02.2016 Oddal/a: Miro Šmid, Podlonk 12

Spoštovani!

Občina Železniki – izvajalec gospodarske javne službe mora po Uredbi o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode (Ur.l. RS št. 22/11, 8/12, 108/13) in Odloku o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode v Občini Železniki (Ur.l. RS št. 75/11) na območjih, ki niso opremljena z javno kanalizacijo, zagotavljati storitve prevzema vsebin iz nepretočnih greznic, obstoječih greznic ter njihovo čiščenje na ČN Železniki in prevzem blata iz malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN) ter njegovo dodatno obdelavo na ČN Železniki. Navedena predpisa nalagata, da se storitev izvede redno najmanj enkrat na tri leta. Omenjene storitve bo za občino Železniki izvajal pogodbeni izvajalec.
Kmetijska gospodarstva, ki se ukvarjajo z živinorejo so lahko oproščena obvezne storitve, če zagotovijo, da bodo v okviru lastnega kmetijskega gospodarstva zagotavljala uporabo blata za gnojilo v kmetijstvu v skladu s predpisom, ki ureja uporabo blata iz MKČN v kmetijstvu. Pri tem velja, da morajo razpolagati z ustrezno jamo za gnojevko in število glav velike živine praviloma ne sme biti manjše od števila stalno prijavljenih oseb. V zvezi s tem bo lastnik moral izpolniti poseben obrazec in ga dostaviti na Občino Železniki.
Na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Ur.l. RS, št. 87/2012, 109/2012) bo Občina Železniki izdelala elaborat o oblikovanju cen komunalnih storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb in pripravila izračun cen za storitve vezane na odvoz in prevzem blata iz nepretočni greznic, obstoječih greznic in MKČN. Storitve se bodo uporabnikom zaračunavale mesečno na položnicah za komunalne storitve.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Pozdravljeni, zanima me kaj mislite o 8% podražitvi daljinskega ogrevanja iz Toplarne Železniki ? Glede na to da se energenti cenijo in tehnologija napreduje se poraja vprašanje zakaj bi individualni uporabniki sploh še uporabljali storitev Toplarne Železniki.Razen zaradi čistejšega okolja seveda. Opažam namreč, da se je vse več individualnih hiš v Dašnici pričelo ogrevati s trdimi gorivi, ki so vsaj 20 % cenejša.Da ne omenjam primerjave cene poleti za toplo vodo, ki je vsaj polovico cenejša, če jo ogrevamo s toplotno črpalko.Očitno nihče ne povezuje previsoke cene ogrevanja s tem, da je Toplarna Železniki v letu 2014 prodala najmanj toplote v zadnjih 10 letih. Ne vem sicer kakšna je lastniška struktura Toplarne Železniki zanima pa me kako to da je tako podražitev občina sploh potrdila. Lep pozdrav, Robert
05.01.2016 Oddal/a: Robert Potočnik, Dašnica

Spoštovani!

Občina Železniki ni potrdila zvišanja cen daljinskega ogrevanja. Predstavnik občine v nadzornem svetu Toplarne Železniki, d.o.o., je glasoval proti podražitvi. Po njegovi izjavi na seji občinskega sveta, pa glede na veljavno zakonodajo Toplarna ne potrebuje potrditve zvišanja cen s strani občinskega sveta, ceno je odobrilo pristojno ministrstvo.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Ali bomo ostali brez patronažne sestre, ker se določenih stvari ne da dogovoriti v 6 mesecih.Za nas je zelo pomembno da je patronažna sestra v ZD Železniki in ne v ZD Škofja loka. L.p.
28.12.2015 Oddal/a: valerija bogataj

Spoštovani!

Dejavnost patronažne službe poteka od upokojitve ene koncesionarke s koncem leta 2015 nemoteno naprej. Druga koncesionarka bo začasno opravljala dejavnost v obsegu dveh timov, v tem času pa bo občina izpeljala postopek javnega razpisa za podelitev nove koncesije.

Lep pozdrav! Občinska uprava

V teh zimskih dneh se odvija prepotrebna asvaltacija ceste v Logu. Glede na vremenske razmere, menim, da čas ni pravi. En zvečer cesto posipajo proti zmrzali, dopoldan polagajo asfalt v flikah. Še dobro da niso polagali finega dela ob sneženju! Kje so nadzorni? Ali občina nima vpliva nad izvajanjem nalog na "njeni" cesti. Hvala za odgovor Robert Mesec
26.11.2015 Oddal/a: Asfaltacija v zgornjem Logu

Spoštovani!

Razmere za asfaltiranje res niso najugodnejše. Vemo, da je Direkcija RS za infrastrukturo šele pred kratkim vzdrževalcu, t. j. GGD d.d. namenila sredstva za zadevna vzdrževalna dela. Občina na izvajanje vzdrževalnih del na državnih cestah nima direktnega vpliva, lahko samo predlaga in opozarja.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Pozdravljeni.Pravzaprav z vašim odgovorom nisem zadovoljna.Predvidevam,da Občina sama določa prednostne točke pri razpisu za prevoz otrok.Glede na dejstvo,da je imela najnižja cena največ točk oz. pik,vozni park,izkušnje,dosledno,varno in vestno opravljanje prevozov pa zelo malo,me resnično zanima,kako in kam bo Občina prerazporedila "višek"...denarja?Kot sem navedla na začetku,ravno zaradi tega,ker je cena pomenila daleč največ točk na razpisu.Hvala in lep pozdrav.
25.10.2015 Oddal/a: Cvetka

Spoštovani!

Kot smo vam odgovorili že na prejšnje vprašanje, je občina Železniki objavila javni razpis za prevoze otrok. Kriteriji za izbiro najugodnejših ponudb so bili navedeni v javnem razpisu, torej so bili določeni pred odpiranjem prispelih ponudb in se niso spreminjali glede na javne razpise za prevoze otrok v preteklih letih.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Najprej se zahvaljujem za izvedbo peš poti na Kolnik. Pohvalil bi tudi izvedbo, ki je lepo vpeta v okolje in tudi dobro služi namenu. Hvala in čestitam. Zanima me pa, ali bi lahko podobno naredili peš pot mimo nogometnega igrišča Na Plavžu. Tu je posebej nevarno ob deževju in snegu, ko pešci hodijo praktično po sredini voznega pasu. hvala v naprej in lep dan Lojze Demšar
14.10.2015 Oddal/a: Lojze Demšar, Log 36, Železniki

Spoštovani!

Kot smo že odgovorili na podobno vprašanje, na to območje posega izgradnja obvoznice v Železnikih. Predvidevamo, da je možna začasna rešitev do izgradnje obvoznice v smislu pešpoti mimo nogometnega igrišča.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Mene pa zanima,kam bo občina namenila denar,ki ga je "privarčevala" z izbiro cenejšega prevoznika osnovnošolskih otrok za PŠ Davča?Tudi tukaj se vidi,da je pomemben samo denar oz. najnižja cena,varnost,doslednost in kvalitetnost opravljenih prevozov pa sta očitno na drugem ali tretjem mestu.
11.10.2015 Oddal/a: Cvetka

Spoštovani!

Občina Železniki je v skladu z Zakonom o javnem naročanju objavila javni razpis za prevoze otrok in izbrala po posameznih relacijah najugodnejše ponudnike. V primeru, ko je bilo več ponudb za prevoz na eni relaciji, je bilo upoštevanih več kriterijev, in sicer: cena, reference in kvaliteta voznega parka. Pripomb v zvezi s prevozom po Davči do sedaj nismo prejeli.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Pozdravljeni. Zanima me,kakšni so plani za izgradnjo pločnika na odseku med Plavžem in Tehtnico? Ker se v ta konec vozim v službo,vidim posebej v jesenskih in zimskih mesecih,kako je ta odsek nevaren.Na tem koncu je tudi kar nekaj mladih družin z otroci,ki bodo za prihod v šolo,morali peš po tem nevarnem delu ceste.Prosim vas za konkreten odgovor in se vam najlepše zahvaljujem.
31.08.2015 Oddal/a: Jolanda Mohorič

Spoštovana!

Zavedamo se, da je navedeni odsek nevaren, žal izgradnja pločnika še ni predvidena v občinskem proračunu. V postopku je priprava projektov za rešitev poplavne varnosti Železnikov in upamo, da bo v tem sklopu država pripravila tudi projekte za obvoznico v Železnikih. Ker obvoznica posega tudi na območje izgradnje pločnika do Tehtnice, je smiselno počakati na dokončno umestitev v prostor, saj bi se tako izognili temu, da bi morali že zgrajeni pločnik prestaviti.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav! Občinska uprava

Spoštovani! Slišal sem govorice, da naj bi se v Ovčji vasi (v Klamfarci) spet namestile hitrosten ovire (ležeči policaji). Zanima me ali je to res in kdo je to postavitev zahteval. Ali so jo zahtevali isti občani, kot so zahtevali pločnik skozi Ovčjo vas za katerega se je porabilo ogromno denarja in se je rekonstrukcija ceste zelo zavlekla, sedaj ga pa nihče ne uporablja? Ali je smiselno zapravljat denar za take projekte, cesti v Megušnico in Ojstri Vrh pa propadata? lep pozdrav Izidor
12.08.2015 Oddal/a: Izidor

Spoštovani!

Ob rekonstrukciji lokalne ceste skozi Ovčjo vas se je ugotovilo, da so obstoječi podporni oziroma obrežni kamniti zidovi dotrajani, zato bi bilo zgolj asfaltiranje ceste zaradi kratkotrajnega učinka negospodarno dejanje. Novi oporni zidovi so zgrajeni v skladu s tehničnimi normativi in zaključeni s t.i. krono, na katero je privijačena, pešcem prilagojena nadvišana odbojna ograja. Pri zadevi torej ne gre za pločnik, ampak bermo, ki je potrebna za zaščito odbojne ograje, pešcem pa istočasno omogoča umik z dokaj ozkega vozišča, še posebno pri srečevanju s kamioni ali srečevanju osebnih avtomobilov. Skozi naselja je gradnja cest vedno dražja, še posebno, če cesta poteka ob vodotoku.

Občina Železniki lokalne ceste obnavlja po sprejetem investicijskem programu, del katerega sta tudi cesti v smeri Megušnice in Ostrega Vrha in naprej do Slemena. Obnovitvena dela se bodo izvajala v skladu z zagotovljenimi sredstvi vsakoletnega proračuna občine.

Hitrostne ovire so ena od učinkovitih ukrepov za umiritev prometa in jih danes vidimo skoraj v vseh naseljih. V Ovčji vasi se bodo postavile, če bo tako predlagal svet Krajevne skupnosti Železniki.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Mene pa zanima koliko časa bo še gradbena deponija pred pošto, ker če bi to deponijo napravil navaden občan bi ga že prvi dan iz občine pojedli. Kadar se kaj gradi v te občini mi stanovalci jemo in čistimo prah po stanovanjih.In tudi to, gradbena deponija in tržnica ne pašeta najbolje skupaj.
10.08.2015 Oddal/a: Tomaž

Spoštovani!

Razumemo vaše pripombe in vas prosimo za razumevanje. Navedena lokacija bo vzpostavljena v prvotno stanje takoj po zaključku investicije - obnova javnega vodovodnega sistema Železniki.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Spoštovani Zanima me kdaj letos (2015) bo končno narejena varna peš pot Log - Kolnik. V letu 2014 je bila varna peš pot Log – Kolnik prvič v občinskem proračunu. Na sestanku z mejaši 22.7.2014 ob 9:00 na kraju samem je bilo vse dogovorjeno in ni bilo odprtih vprašanj niti s strani bližnjih stanovalcev, niti s strani predstravnikov občine. Kot mi je znano, je bil izbran že izvajalec, ki naj bi naredil izvedbo v avgustu 2014. 27. oktobra (3 mesece po sestanku), ste poslali dopis ki pojasnjuje da je prišlo do premalo zagotovljenih sredstev. Glede na to, da je pot možno izvesti po občinski zemlji – občani upravičeno pričakujemo, da bo letos pot narejena. Prosim za odgovor, kdaj bo narejena izvedba? Če obstojajo kakršnikoli zadržki, potem naj se razkrije kakšni so in pri kom. Hvala in lep pozdrav Lojze Demšar
31.05.2015 Oddal/a: Lojze Demšar, Log 36, Železniki

V letošnjem proračunu imamo za navedeno peš pot Log-Kolnik zagotovljenih 16.000,00 eur sredstev. Trenutno potekajo aktivnosti za dokončno uskladitev izvedbe poti z bližnjimi stanovalci. Pot bo izvedena predvidoma do jeseni.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Spoštovani, zanima me, kdo je lastnik kontejnerja za rabljene cunje in čevlje, postavljen pri Pošti Železniki in komu so rabljena oblačila dostavljena. Na kontejnerju namreč ni nobene oznake, pa menim, da bi bilo prav, da bi obstajala. Hvala za odgovor, Bojana
12.03.2015 Oddal/a: KONTEJNER ZA CUNJE

Spoštovani!

Lastnik zabojnika in prevzemnik oblačil in obutve je obljubil, da bo v roku 10-ih dni na zabojnike namestil nalepko s podatki o lastniku zabojnika, o prevzemniku rabljenih oblačil in ostale informacije.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Pozdrav, lepo prosim za komentar v vezi z odvzemom pediatra v občini Železniki. Občini Žiri in Gorenja Vas sta ostro protestirali proti temu, da se jim odvzame pediatra, ki je enkrat tedensko obiskoval obe dolini...odziva občine Železniki nisem nikjer zasledila, še...!?Boste, bomo, kar tiho, se bomo s tem kar sprijaznili, češ, ne gre drugače...bomo res še ob to pravico? Lepo prosim za odgovor oziroma komentar na to perečo problematiko Hvala lepa
26.02.2015 Oddal/a: Mateja Bogataj Log

Spoštovana!

Župan občina Železniki je imel takoj po prejemu informacije o začasnem zaprtju pediatrične ambulante v Železnikih kontakt z odgovornimi na OZG in z drugimi župani, v katerem je izrazil nestrinjanje občine. Odločil se je za sklic sestanka, na katerega je povabil predstavnike OZG in ZD Škofja Loka, župane občin Gorenjs vas-Poljane, Škofja Loka in Žiri, ter ravnatelje osnovnih šol. Sestanek bo v sredo, 4.3.2015. v Škofji Loki.

Lep pozdrav! Občinska uprava

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?